5 dolog, amit tudnod kell fogbeültetés előtt, fogbeültetés tudnivalók, tudnivalók a fogbeültetéssel kapcsolatban

Főoldal > 5 dolog, amit tudnod kell fogbeültetés előtt

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

5 dolog, amit tudnod kell fogbeültetés előtt


2023/01/21
VN

A hiányzó fogak pótlására napjainkban már nagyon sok nagyszerű módszer létezik, így nem csoda, ha te is azon gondolkozol, hogy belevágsz. A hiányos fogazat nemcsak nem csak nem szép, hanem számtalan problémát is előidézhet, problémák lehetnek a rágásban, beszédben, és még az is előfordulhat, hogy az egészséges fogak is kárát látják. Amennyiben fogbeültetésen gondolkodsz –nagyon helyesen-, ezt az 5 dolgot tudnod kell!

Legfontosabb tudnivalók a  fogbeültetéssel kapcsolatban

A csont mennyisége kulcsfontosságú

Az implantátum alsó része, a ténylegesen „beültetett” rész olyan, mint egy csavar, amellyel össze lehet erősíteni valamit otthonodban. Csakúgy, mint otthon, a csavarnak is kell lennie valaminek, amibe reteszelhető, hogy a két elem együtt maradjon. Ebben az esetben a csavar állkapocscsontot használ a biztonságos megfogáshoz, hogy rögzítse a pótfogat vagy műfogsort. A probléma akkor jelentkezik, ha elveszítetted fogadat, fogaidat, nem fordulsz megfelelő időben fogorvoshoz, és állkapcsod egyszerűen csak elkezd zsugorodni. Minél hosszabb ideig hiányzik egy fogad, annál jobban zsugorodik a csont. Szó szerint összeesik, mivel elvesztette célját, hogy ott legyen. Magasságban, szélességben és sűrűségben zsugorodik. Egy idő után nem lesz elég az implantátumhoz, hogy „megakadjon”, és a meghibásodás kockázata túl magas lesz. Az egyetlen módja annak, hogy biztosat lehessen mondani, ha megröntgenezik a területet, és pontosan megnézik, mennyi csont van ott, és hogy a csont egészséges és erős-e. Szükség esetén lehetőség van csontpótlásra is, azonban jobb időben fogorvoshoz fordulni!

 A dohányosok nincsenek előnyben

A dohányosok, különösen az erős dohányosok esetében nagyobb az implantátum meghibásodásának kockázata. A dohányos szájának gyógyulása sokkal hosszabb ideig tart, és néha soha nem gyógyul meg. A dohányzás közbeni folyamatos szívás megzavarja a gyógyulási mechanizmust, és a beültetés helyét körülvevő baktériumok és vegyszerek nem járulnak hozzá az egészséges kimenetelhez.

 

Vannak hátráltató betegségek?

A legtöbb jól kontrollált egészségügyi probléma nem jelent különösebb akadályt, de vannak olyanok, amelyek kizárják az implantátumok behelyezését. A HIV-fertőzést, a kontrollálatlan cukorbetegséget, az immunbetegségeket személyesen kell megbeszélni a szakemberekkel. Ezenkívül a titánnal szembeni ismert allergia esetén más anyag, például cirkónium használatára is szükség lehet, ezért ez egy fontos részlet, amelyet tisztázni kell a fogorvossal.

 

A fogbeültetés egy folyamat

Az implantátum beültetése egy folyamat, amely hónapokig is eltarthat. Van, hogy egyes fogak eltávolítására van szükség, illetve csontpótlásra, ami megint csak hosszas gyógyulási idővel jár. Más esetekben a mini implantátumok közvetlenül a fog kihúzása után használhatók, ha elegendő csont áll rendelkezésre. Idő kell, hogy az implantátum begyógyuljon, megcsontosodjon. csak ezután fog kapni koronát. Tehát ez egy hosszas folyamat, aminek eredménye egy természetes, esztétikus hatású fogpótlás lesz.

 

A fogbeültetést ellenőrizni kell!

Mivel a fogászati implantátum beültetése egy többlépcsős folyamat, létfontosságú, hogy rendszeresen menj el ellenőrzésekre a folyamat közben és utána is. Ezzel biztos lehetsz benne, hogy az implantátummal kapcsolatban minden rendben van. Még az implantátum és a korona vagy a műfogsor behelyezése után is ellenőrzésekre van szükség annak igazolására, hogy az implantátum egészséges és szövődményektől mentes.

Még egy utolsó fontos kérdés, ami biztosan mindenkit érint, itt olvashatsz a fogbeültetés árakkal kapcsolatban!  
 Érezd jól magadLegfrissebb cikkek


5 remek tavaszi programötlet a Balaton körül
A Balaton nemcsak nyáron, hanem tavasszal is nagyon csodálatos. Te is azok közé tartozol, akik már az első melengető napsugarak megjelenésével mennének a magyar tengerhez? Van egy jó hírünk! A Balaton és környéke rengeteg lehetőséget kínál tavasszal is, mutatunk is néhányat.
3 tipp, hogy csökkentsd a stressz szintedet
Mai felgyorsult világunknak a stressz egy teljesen természetes mindennapi velejárója. Manapság nem azon lepődünk meg, ha valaki stresszes, hanem azon, ha valaki nem az. Azonban a stressz egyáltalán nem tesz jót sem az egészségünknek, sem pedig a teljesítőképességünknek, összességében pedig a hétköznapi teendőket is megnehezíti. Éppen ezért mutatunk is 3 jó módot arra, hogy csökkentsd a stressz szintedet!
Így meditálj és töltődj fel egyszerűen
Úgy érzed, hogy kimerült vagy? Stresszes mindennapok? Nem tudod hogyan kapcsolj ki, vagy relaxálj egy kicsit? Segítünk, adunk néhány tippet a relaxációhoz, meditációhoz, amiket, ha követsz akkor egyszerűen kikapcsolódhatsz!
Minden, amitől jól érezheted magad

Hírek, érdekességek, izgalmas újdonságok széles skálája, egy helyen minden, amitől jól érezheted magad. Böngéssz izgalmas cikkeink között, szórakozz, fogadd meg tanácsainkat, tanulj minden nap valami újat!

Érezd jól magad!

Ahhoz, hogy az ember jól érezze magát néha jól esik egy kis pihenót tartani és beiktatni egy kis én időt. Ilyenkor legszívesebben olvasással vagy filmezéssel töltjük azt a pár órát, amit erre szánunk. Ezt a weboldalt azért is hoztuk létre, hogy Érezd jól magad! Szórakoztató témák és érdekes cikkek az oldalon, hogy a pihenésed támogassuk! Relaxálj és kapcsolódj ki velünk, hogy elmondhasd: Jól érzem magam!

Hírek, érdekességek és újdonságok

Amellett, hogy jól érzed magad, minden fontos hír, érdekesség és újdonság birtokába kerülhetsz! Cikkeink témái színesek és megunhatatlanok! Értesülhetsz a legújabb érdekességekről, tájékoztatunk a legfontosabb hírekről és támogatjuk, hogy jól érezd magad! Üdv a Jól érzem magam weboldalán!

Események és programlehetőségek

Nálunk biztosan megtalálod az ország legizgalmasabb eseményeit és programlehetőségeit, nem hagyunk unatkozni! Fontos számunkra, hogy jól érezd magad, mi ebben segítünk! Szervezd meg a hétvégi programokat vagy keress nyári úticélokat, a Jól érzem magam weboldala most segít neked ebben!

Kitekintő

Esküvőszervezés, divat, utazás, család, programötletek, érdekességek a nagyvilágból? Igen, és ez csupán néhány a tucatnyi izgalmas témáink közül! 
Ülj le pár percre a nagy sürgés-forgás közepette és kapcsolódj ki a Jól érzem magam weboldalával!