Miért szervezd inkább hétköznapra az esküvődet és miért ne?

Főoldal > Útmutató egy hétköznapra eső esküvő megtervezéséhez - A csütörtök az újszombat?

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Útmutató egy hétköznapra eső esküvő megtervezéséhez - A csütörtök az újszombat?


2023/01/19
ZH

Míg a szombat már régóta az esküvők legkedveltebb napja, nincs olyan szabály, amely azt mondaná, hogy a hét másik hat estéjét ne tekinthetnénk ünneplésnek. Ez különösen igaz, ahogy az elképzelés, hogy milyen lehet egy esküvő, folyamatosan fejlődik és változik.

esküvő hétköznap

Hogyan szervezz esküvőt hétköznapra

 


A hétköznapi esküvők egyre nagyobb lendületet kaptak, ahogy a külföldi esküvők divatba jöttek. Ez logikus: Ha már elköteleztétek magatokat a több napos utazás mellett, valóban számít, mikor mondod ki az igent? Ha hozzáadjuk a járvány hatásait, amely nagyobb rugalmasságot tett lehetővé a távmunkával, és egyben jelentős esküvői lemaradást hozott létre, és a szabadnapos megközelítés vonzóbb, mint valaha. 

Bár a csütörtök az új szombat lehet, még mindig van néhány kulcsfontosságú elem, amelyet figyelembe kell venni, mielőtt eldöntjük, hogy a hétköznapi esküvő a megfelelő-e. Olvasd el a kérdéseket, amelyeket fel kell tenned magadnak, a mérlegelendő előnyöket és hátrányokat, valamint néhány tippet és trükköt, amelyekkel a hétköznapi esküvőt felejthetetlen ünneppé varázsolhatja.

 

 

 

Figyelembe veendő tényezők

 

Mielőtt teljes lendülettel nekilátnánk egy hétköznapi esküvő tervezésének, tedd fel magadnak a következő kérdéseket:

 

1)    Az esküvőnk messze lesz?

 

A vendégek többségének szabadságot kell kivennie az utazáshoz? Többnapos eseményre számítanak? Ha vendégeid naptárai már le vannak tiltva, akkor nagyobb rugalmasságot kaphat a hét melyik napját választva az esküvőhöz.

 

 

2)    Vendégeink helyiek?

 

 

Ha a legtöbb vendég a közelben vagy néhány órás autóútra lakik, nem kell túl bonyolult utazási logisztikával foglalkozniuk ahhoz, hogy részt vegyenek az eseményen.

 

 

 

3)    Milyen napok állnak rendelkezésemre?

 

 

Ha esküvőről van szó, nem minden szombaton kívüli nap hoz ugyanolyan hatást. A csütörtök és péntek este még mindig „buliéjszaka”. Az emberek a munkahetük végén járnak, vagy megkezdhetik munkájukat, megcsinálhatják az eseményt, és még mindig úgy érzik, hogy több napjuk van a felépülésre, mielőtt újra dolgozni kell. Vasárnap és hétfőn azonban mindenki a következő hétbe fut be, és előfordulhat, hogy vendégeid nem bulizós módban gondolkodnak.

 

 

 

4)    Akarunk ott gyerekeket?

 

 

Ha a hétköznapi esküvő nem a tavaszi szünetben lesz, akkor kedvenc unokahúgaid és unokaöccseid – és szüleik – nehezebben vehetnek részt rajta. Ha azonban csak felnőtteknek szóló esküvőt tervezel, a hétköznapi ünneplés még értelmesebb lehet. Akár egy birtokra utaznátok, akár az esküvő étteremben zajlanak, ha csak felnőtteket hívsz, biztosan könnyebb hétköznapra szervezni.

 

 

 

A hétköznapi esküvő előnyei és hátrányai

 


Előnyök:

 

  • Biztosíthatja álmaink helyszínét.
  • Költséghatékonyabb
  • Kevesebb vendég 
  • A vendégek rugalmasabbak

 

 

Hátrányok:

 

  • Nem mindenki tud majd jönni
  • Nem biztosan lesz mindenki buli hangulatban
  • Az ellátási láncok hatással lehetnek választásainkra
  • Nehezebb megvalósítani rövid időn belül

 Legfrissebb cikkek


A legnépszerűbb esküvői étel- és italtrendek 2023-ban
Miután 2020 és 2021 olyan kihívásokkal teli év volt az esküvők számára, 2022 teljes erővel tért vissza. Tavaly sok pár felzárkózott, mert át kellett rakni az esküvői dátumot, és az esküvői fellendüléssel azt láttuk, hogy a párok mindent megtesznek, hogy esküvőjük a legjobbnál is jobb legyen. Azért vagyunk itt, hogy megosszuk, hogy az előrejelzések szerint 2023-ban milyen trendek is lesznek mérvadóak étel és ital szempontjából.
Fogimplantátum ápolás: 7 tipp az implantátumok gondozásához
Fogbeültetés előtt állsz? Ha igen, akkor nagyon izgatottnak kell lenned, mivel a fogászati implantátumok segítségével magabiztosabban érezheted magad mosolygás közben és mivel a gyönyörű mosolyú emberek nagyobb valószínűséggel lesznek sikeresek, és nagyobb az önbecsülésük, ezért egyenesen elragadtatottnak kell lennie a fogimplantátumok miatt. De ahhoz, hogy gyönyörű mosolyod legyen, és a fogászati implantátumok előnyeit teljes mértékben kihasználd, gondoskodnod kell a megfelelő fogászati implantátum-kezelésről.
5 dolog, amit tudnod kell fogbeültetés előtt
A hiányzó fogak pótlására napjainkban már nagyon sok nagyszerű módszer létezik, így nem csoda, ha te is azon gondolkozol, hogy belevágsz. A hiányos fogazat nemcsak nem csak nem szép, hanem számtalan problémát is előidézhet, problémák lehetnek a rágásban, beszédben, és még az is előfordulhat, hogy az egészséges fogak is kárát látják. Amennyiben fogbeültetésen gondolkodsz –nagyon helyesen-, ezt az 5 dolgot tudnod kell!
Minden, amitől jól érezheted magad

Hírek, érdekességek, izgalmas újdonságok széles skálája, egy helyen minden, amitől jól érezheted magad. Böngéssz izgalmas cikkeink között, szórakozz, fogadd meg tanácsainkat, tanulj minden nap valami újat!

Érezd jól magad!

Ahhoz, hogy az ember jól érezze magát néha jól esik egy kis pihenót tartani és beiktatni egy kis én időt. Ilyenkor legszívesebben olvasással vagy filmezéssel töltjük azt a pár órát, amit erre szánunk. Ezt a weboldalt azért is hoztuk létre, hogy Érezd jól magad! Szórakoztató témák és érdekes cikkek az oldalon, hogy a pihenésed támogassuk! Relaxálj és kapcsolódj ki velünk, hogy elmondhasd: Jól érzem magam!

Hírek, érdekességek és újdonságok

Amellett, hogy jól érzed magad, minden fontos hír, érdekesség és újdonság birtokába kerülhetsz! Cikkeink témái színesek és megunhatatlanok! Értesülhetsz a legújabb érdekességekről, tájékoztatunk a legfontosabb hírekről és támogatjuk, hogy jól érezd magad! Üdv a Jól érzem magam weboldalán!

Események és programlehetőségek

Nálunk biztosan megtalálod az ország legizgalmasabb eseményeit és programlehetőségeit, nem hagyunk unatkozni! Fontos számunkra, hogy jól érezd magad, mi ebben segítünk! Szervezd meg a hétvégi programokat vagy keress nyári úticélokat, a Jól érzem magam weboldala most segít neked ebben!

Kitekintő

Esküvőszervezés, divat, utazás, család, programötletek, érdekességek a nagyvilágból? Igen, és ez csupán néhány a tucatnyi izgalmas témáink közül! 
Ülj le pár percre a nagy sürgés-forgás közepette és kapcsolódj ki a Jól érzem magam weboldalával!