Esküvői kosárkák – Mangó mámor és két egzotikus barátnője

Főoldal > Esküvői kosárkák – Mangó mámor és két egzotikus barátnője

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Esküvői kosárkák – Mangó mámor és két egzotikus barátnője


2021/06/07
Rékka

Ez a desszert tökéletes lagziba, mert egyfelől tipikus esküvői finomság, másfelől összetételének köszönhetően mindenki nyugodtan fogyaszthatja. Egyszerre csinos, könnyen elkészíthető, és nagyon nagyon finom!

Szép és finom esküvői kosárkák

Hozzávalók: 

  • kb.36 db kosárkához
  • 200 g darált dió, kesu dió, mandula keveréke (többségben legyen benne a dió)
  • 120 g magozott datolya, és aszalt szilva (kb. 75% : 25% arányban, azaz kb.90 g datolya és 30 g szilva. De az arány változhat, attól függően mi van otton. ;-) )
  • 2 ek kókuszzsír
  • (2 ek chia mag)
  • 2 ek víz
  • 1 zöld lime

kb. 36 adagnyi, 3 féle töltelékhez:

mangós: 1 banán + 1 érett mangó + ¼ zöld lime (+1 tk útifűmaghéj)
kókuszos: 1 banán + 1 dl kókusz tejszín (konzerves) + 2 dl kókusz reszelék + ¼ zöld lime
passiógyümölcsös: 1 banán + 1 dl kókusz tejszín (kenzerves) + 2 db passiógyümölcs + ¼ zöld lime leve (+1 tk útifűmaghéj)



Természetesen a töltelékek/krémek más gyümölcsökkel is elkészülhetnek. Minden, ami kevésbé lédús jöhet. El tudom képzelni pl.: áfonyával vagy meggyel is.

Elkészítés:

A töltelékekhez a hozzávalókat a turmix gépbe tesszük, és krémet készítünk belőlük. Külön turmixoljuk a mangós, külön a kókuszos, és külön a passiógyümölcsös tölteléket. (A passió gyümölcsösbe ajánlatos a gyümölcsöt nem a turmix géppel belekevereni, hanem utólag kanállal, és akkor nem turmixolja szét a magokat a gép. Gusztusosabb marad.)

A 3 külön tálba kiszedett 3 krémet betesszük a hűtőbe.

Közben elkészítjük a kosárkákat. A dió, kesu, mandula keveréket porrá őröljük a darálón. A szilvát, datolyát, vizet és zöld lime-ot (hámozás után az egészet) a két késes darálóba tesszük, és lekvárt készítünk belőle. A gép nem fogja szeretni, mert ráragad a késre a lekvár, ezért lassú fokozaton, és szakaszosan, időnként felrázva végezzük a krémesítést. Ha szükséges kevés vizet tehetünk hozzá.
A lekvárt és a diós lisztet a chia maggal egyneművé dolgozzuk. Ezt legjobb kézzel végezni. Betesszük a hűtőbe egy fél órára állni a barna tésztát.

Miután letelt a fél óra, kivesszük a kosár alapanyagot a hűtőből, és jön a formázás. Több lehetőségünk van. Ha rendelkezünk szilikonos muffin formával a legegyszerűbb, abba nyomkodni kézzel a tésztát, kis kosárkákat formálva.

Ha nincs ilyen formánk, akkor elővesszük az alumínium muffin sütőt, meg a muffin papírokat hozzá. Két nagy sütőpapír között laposra nyújtjuk a tésztát. Maximum vastagság, mint egy linzer vastagsága. 

Tipp: nincs szükségünk sem gyúródeszkára, sem arra, hogy mindent összelisztezzünk, amikor nyújtjuk a tésztát. Tegyük a tésztát két sütőpapír közé, és sem lisztre nem lesz szükségünk, sem a sodrófát nem kell elmosni utána.

Egy virág alakú nagy méretű linzer szaggatóval virágokat szaggatunk a tésztából, amiket a muffin papírral bélelt muffin sütőbe ejtünk. Lehetőleg középre ejtsük, hogy a kosárnak a szélei körben meglegyenek, hogy meg tudják majd tartani a tölteléket. Ezt folytatjuk, míg el nem fogy a tészta alapanyag. Ez egy 36 db-os recept, azaz, ha hagyományos muffin sütőnk van, akkor kb.12 db után bajban leszünk, mert megtelik a sütő formánk. Nem gond! 

A muffin papírokat egy magasabb falú tálba tesszük, és úgy töltjük meg a tészta kosárkákkal, hogy kicsit összenyomjuk őket, hogy tartsák egymást. Lehet, hogy nem lesznek túl szépek és szabályosak, mint a sütő formában, de ha finom, kit érdekel, mennyire aszimmetrikus?!

Miután 1-1 tepsi (12 darabos kör) elkészült, érdemes betenni a fagyasztóba őket, hogy a tésztában található kókuszzsír elkezdjen megdermedni, ezáltal tartást adni a kosárkának. Kb.10 perc fagyasztás után meg lehet tölteni a kosárkákat a hűtőben található töltelékekkel: mangós, kókuszos és passiógyümölcsös. Miután megtöltöttük őket, irány vissza a hűtőbe, és fogyasztásig ott is maradnak! Mivel ez egy nyers édesség, ezért a hűtés fontos! Ilyenkor tudnak jól összeállni az alkotó elemek: sűrűsödni a krém, dermedni a kosárka. A legjobb, ha csak másnap eszünk belőle, amit persze nehéz kivárni.

A kosárkák díszítése során figyelembe veheted a dekorációt is, ehhez kérj segítséget a menyasszonytól! Egy kis esküvő helyszín esetében ezek a csinosan elkészített, ínycsiklandó sütemények különösen szépen tudnak érvényesülni!




Belföld Érezd jól magad Pozitív gondolatok



Legfrissebb cikkek


Tippek a zártszelvények korrózió elleni védelmére
Amikor a zártszelvények hosszú élettartamát biztosítjuk, a korrózió elleni védelem olyan, mintha egy finom réteget vonnánk az anyagok köré – megőrizve erejüket, és megóvva őket az időjárás szeszélyeitől. Ha szeretnél néhány kreatív módszert kipróbálni a korrózió ellen, íme néhány ötlet, amelyek nemcsak praktikusak, hanem egy kis gondoskodást is csempésznek a fémes felületek köré.
Szóló utazás: az önállóság és személyes fejlődés útja
A szóló utazás egyre népszerűbbé válik a fiatalok körében, akik keresik az önállóságot és a személyes fejlődést. Az utazás nem csupán szórakozás, hanem egy olyan lehetőség is, amely lehetővé teszi a felfedezést — önmagunk, a világ és a kultúrák megismerését.
3 fincsi őszi sütemény recept
Az ősz beköszöntével itt az idő, hogy a hűvösebb napokat együtt töltsük a családdal, és valami igazán hangulatosat alkossunk. A konyha melegsége, a friss sütemények illata és a közös sütögetés élménye garantáltan örömteli pillanatokat hoz minden korosztály számára. Ráadásul, az őszi szezon számtalan ízletes alapanyagot kínál: a fűszeres sütőtök, a ropogós alma és az illatos fahéj mind-mind kihagyhatatlan hozzávalók ilyenkor.
Minden, amitől jól érezheted magad

Hírek, érdekességek, izgalmas újdonságok széles skálája, egy helyen minden, amitől jól érezheted magad. Böngéssz izgalmas cikkeink között, szórakozz, fogadd meg tanácsainkat, tanulj minden nap valami újat!

Érezd jól magad!

Ahhoz, hogy az ember jól érezze magát néha jól esik egy kis pihenót tartani és beiktatni egy kis én időt. Ilyenkor legszívesebben olvasással vagy filmezéssel töltjük azt a pár órát, amit erre szánunk. Ezt a weboldalt azért is hoztuk létre, hogy Érezd jól magad! Szórakoztató témák és érdekes cikkek az oldalon, hogy a pihenésed támogassuk! Relaxálj és kapcsolódj ki velünk, hogy elmondhasd: Jól érzem magam!

Hírek, érdekességek és újdonságok

Amellett, hogy jól érzed magad, minden fontos hír, érdekesség és újdonság birtokába kerülhetsz! Cikkeink témái színesek és megunhatatlanok! Értesülhetsz a legújabb érdekességekről, tájékoztatunk a legfontosabb hírekről és támogatjuk, hogy jól érezd magad! Üdv a Jól érzem magam weboldalán!

Események és programlehetőségek

Nálunk biztosan megtalálod az ország legizgalmasabb eseményeit és programlehetőségeit, nem hagyunk unatkozni! Fontos számunkra, hogy jól érezd magad, mi ebben segítünk! Szervezd meg a hétvégi programokat vagy keress nyári úticélokat, a Jól érzem magam weboldala most segít neked ebben!

Kitekintő

Esküvőszervezés, divat, utazás, család, programötletek, érdekességek a nagyvilágból? Igen, és ez csupán néhány a tucatnyi izgalmas témáink közül! 
Ülj le pár percre a nagy sürgés-forgás közepette és kapcsolódj ki a Jól érzem magam weboldalával!