Oszlasd el Te is a fóbiáid, legyenek bármilyen furcsák!

Főoldal > Oszlasd el a fóbiáidat Te is!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Oszlasd el a fóbiáidat Te is!


2022/03/17
SFV

Ahány ember, annyi féle fóbia – legalábbis majdnem. Mindenesetre számos dologtól rettegünk, sokszor pedig magunk sem tudjuk megmagyarázni, hogy miért. Lássunk néhány olyan fóbiát, aminek a kialakulásában bár van logika, mi most mégis megpróbáljuk eloszlatni ezeket a mélyen gyökerező félelmeket.

Fóbiák

No.1. Glosszofóbia, avagy a nyilvános beszédtől való félelem


A nyilvános beszédtől való félelem sokak életében jelen van, még ha nem is fóbiaként, de izgulásként annál gyakrabban. Néhányan attól félnek, hogy minden szem rájuk szegeződik, néhányan attól, hogy hülyeséget mondanak, vagy elájulnak. Képzeljétek el, ez a félelem még azok körében is rendszeresen jelen van, akik sokszor olvasnak, vagy mondanak mások előtt irodalmi, vagy tudományos szöveget. Némileg megnyugtató tényezőként szolgálhat azonban, ha az ilyen fellépések alkalmával a mikrofon mellett van egy szék és az előadó szükség esetén helyet tud foglalni. Így a láb remegése is alábbhagyhat, komfortosabban is érezheti magát és az ájulástól sem kell tartania. Ráadásul mivel egy nyilvános beszéd közben Nálad van a mikrofon, csak a Te szavad számít és senkinek nincs joga belebeszélni, vagy összezavarni – legalábbis nem olyan hangosan, mint ahogyan a Te gondolataid megszólalhatnak.


No.2. Dentofóbia, avagy a fogorvosoktól való félelem


A fogorvosoktól rengetegen rettegnek, pedig mára már semmi értelme ennek a félelemnek, főleg, ha rendszeresen járunk fogorvoshoz. A régi világban ahol még nem voltak ennyire modern eszközök és nem lehetett ilyen hatékonysággal érzésteleníteni, valószínűleg én is rettegtem volna. Mára azonban teljes egészében fájdalommentes a fogászat, hiszen ha nem teljesen gyulladt arccal látogatjuk meg a dokit, akkor semmit nem érzünk az egész kezelésből.
No.3. Peladofóbia, avagy félelem a kopasz emberektől


Bevallom őszintén, ezzel a félelemmel nem egészen tudok azonosulni. Főleg pedig azért nem, mert sokkal jobban irtózom attól, hogy valakinek a haja, vagy bármilyen testszőrzete belekerül a kajámba. Ha egyszer Te is megijedsz egy kopasz embertől, csak képzeld el, hogy milyen király rakott krumplit tudna csinálni!


No.4. Vaccionfóbia, avagy az oltástól való félelem


Az oltástól való félelem gyakran a tűktől való félelemben gyökerezik. Ha Te is küzdesz ezzel a problémával, akkor jusson eszedbe, hogy az oltással elkerülhetsz egy csomó betegséget, ami ha kialakul, akkor egynél sokkal több tűt fognak belédszúrkálni, sőt, ha kanült kapsz, akkor az a tű benned is marad huzamosabb ideig.


No.5. Habitufóbia, avagy az üres, nem hordott ruháktól való félelem


Azok az emberek, akik félnek a nem hordott ruháktól, kifejezetten hasznos emberek. Hiszen nekik a környezettudatosság, az idő- és a helyspórolás mellett van egy bónusz indokuk, hogy kapszulagardróbot alakítsanak ki, amiben kevés, de annál sokszínűbb ruha található. Természetesen mindezt egy zárt szekrényben.
 
Érezd jól magad Pozitív gondolatokLegfrissebb cikkek


5 dolog, amit tudnod kell fogbeültetés előtt
A hiányzó fogak pótlására napjainkban már nagyon sok nagyszerű módszer létezik, így nem csoda, ha te is azon gondolkozol, hogy belevágsz. A hiányos fogazat nemcsak nem csak nem szép, hanem számtalan problémát is előidézhet, problémák lehetnek a rágásban, beszédben, és még az is előfordulhat, hogy az egészséges fogak is kárát látják. Amennyiben fogbeültetésen gondolkodsz –nagyon helyesen-, ezt az 5 dolgot tudnod kell!
Útmutató egy hétköznapra eső esküvő megtervezéséhez - A csütörtök az újszombat?
Míg a szombat már régóta az esküvők legkedveltebb napja, nincs olyan szabály, amely azt mondaná, hogy a hét másik hat estéjét ne tekinthetnénk ünneplésnek. Ez különösen igaz, ahogy az elképzelés, hogy milyen lehet egy esküvő, folyamatosan fejlődik és változik.
Így űzd el a téli depressziót könnyedén
A télben kevés szerethető dolog van. Persze, ha nagyon akarunk, fel tudunk sorolni párat, de leginkább csak fázunk, rossz a kedvünk, többet vagyunk fáradtak és epekedve várjuk a tavaszt. Természetesen ez a rossz kedv hónapokig tűrhetetlen, ezért mindenképp tegyünk ellene: tippjeink segítenek jobban elfogadni a telet és jobb kedvet varázsolni számodra! 
Minden, amitől jól érezheted magad

Hírek, érdekességek, izgalmas újdonságok széles skálája, egy helyen minden, amitől jól érezheted magad. Böngéssz izgalmas cikkeink között, szórakozz, fogadd meg tanácsainkat, tanulj minden nap valami újat!

Érezd jól magad!

Ahhoz, hogy az ember jól érezze magát néha jól esik egy kis pihenót tartani és beiktatni egy kis én időt. Ilyenkor legszívesebben olvasással vagy filmezéssel töltjük azt a pár órát, amit erre szánunk. Ezt a weboldalt azért is hoztuk létre, hogy Érezd jól magad! Szórakoztató témák és érdekes cikkek az oldalon, hogy a pihenésed támogassuk! Relaxálj és kapcsolódj ki velünk, hogy elmondhasd: Jól érzem magam!

Hírek, érdekességek és újdonságok

Amellett, hogy jól érzed magad, minden fontos hír, érdekesség és újdonság birtokába kerülhetsz! Cikkeink témái színesek és megunhatatlanok! Értesülhetsz a legújabb érdekességekről, tájékoztatunk a legfontosabb hírekről és támogatjuk, hogy jól érezd magad! Üdv a Jól érzem magam weboldalán!

Események és programlehetőségek

Nálunk biztosan megtalálod az ország legizgalmasabb eseményeit és programlehetőségeit, nem hagyunk unatkozni! Fontos számunkra, hogy jól érezd magad, mi ebben segítünk! Szervezd meg a hétvégi programokat vagy keress nyári úticélokat, a Jól érzem magam weboldala most segít neked ebben!

Kitekintő

Esküvőszervezés, divat, utazás, család, programötletek, érdekességek a nagyvilágból? Igen, és ez csupán néhány a tucatnyi izgalmas témáink közül! 
Ülj le pár percre a nagy sürgés-forgás közepette és kapcsolódj ki a Jól érzem magam weboldalával!