Természetes fogkefék
Alma
Magas rosttartalmának köszönhetően étkezés után kiválóan tisztítja és fehéríti a fogakat, valamint gyengéden masszírozza a fogínyt. Nemrégiben látott napvilágot a michigani egyetem kutatóinak tanulmánya, mely három éven keresztül vizsgálta a rendszeres almafogyasztók egészségi állapotát. Kiderült, hogy a legkitartóbbaknak 30 %-kal kevesebbszer kellett orvoshoz fordulniuk, sőt, a légzőszervi megbetegedések is messziről elkerülték őket.
Zellerszár
Ahogy minden száras zöldség, a zellerzöld is gazdagon átszőtt rostszálakkal, amik a fogkefe sörtéihez hasonlóan tisztítják a fogakat. Rágás közben beférkőznek két fog közé, és eltávolítják az ott lerakódott ételmaradékot. A zellerzöld jótékony tulajdonságai itt még nem érnek véget: a zsenge zellerszár igen kellemes ízű, ropogós zöldség, ami felébreszti a szerelmi vágyat és elűzi a fáradtságot.
Zsálya
Ha elrágcsálsz 1-2 friss zsályalevelet, remekül tisztíthatod és fertőtlenítheted a szádat, sőt, erősítheted is az ínyedet. A növény szárított virágából és leveléből készített főzetet akár napi rendszerességgel is alkalmazhatod, szájvízként és toroköblítőként. Amellett, hogy jót tesz a fogaknak és az ínynek, távol tartja a kórokozókat a száj nyálkahártyájától, így megelőzhetők egyes légúti betegségek és a gyomorrontás.
Fogfehérítés
Az életmódunk, a dohányzás, egyes ételek, vagy épp a genetika miatt a fogaink hajlamosak elszíneződni. Ebben az esetben sokan fogfehérítésre vágynak, amivel nincs is semmi baj. Azonban, ha jót akarsz magadnak, nem próbálkozol otthoni praktikákkal, mert nagyon károsíthatják a fogakat. Helyette válaszd inkább a rendelői fogfehérítést, vagy, ha igazán látványos eredményre vágysz, akkor direkt héj felhelyezését. A végeredmény gyönyörű és egészséges lesz!