Ezért ne félj a fogimplantátumtól!

Főoldal > Ezért ne félj a fogimplantátumtól!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezért ne félj a fogimplantátumtól!


2022/07/07
GE.

A fogászati implantátumok egy ijesztő, ismeretlenekkel teli eljárásnak tűnhetnek. Ezért fontos, hogy minél többet tudjon. A tények megismerése - mind az eljárási tények, mind az érdekes információk - segíthet abban, hogy nyugodtabbnak és tájékozottabbnak érezze magát.

fogimplantátum

Az implantátumok az űrhajókhoz hasonlítanak

Az implantátumok az űrhajókhoz hasonlítanakA fogászati implantátumokban és az űrhajókban van valami közös. Mindkettő titánból készül. Így van, az Ön szájában lévő implantátum olyan erős lesz, mint a rakéták, amelyek a Marsra és azon túlra tartanak.

A fogászati implantátumok régiek

Már i.e. 2500-ban az emberek mechanikus eszközökkel próbálták rögzíteni a fogaikat. De i. e. 2000-ben, az ősi Kínában a hiányzó fogakat bambusszal pótolták. A maják Kr. u. 600-ban kalapácsot és kagylókat használtak kezdetleges fogászati implantátumként.Az emberek régebben mások fogait vásárolták meg.

A fogászati implantátumok kezdeti időszakában, gondoljunk csak 1500 és 1800 között, a páciens, aki hiányzó fogát pótolni akarta, a szegényektől vásárolt laza fogakat, vagy holttestekből vette el azokat.  Nem meglepő, hogy ezek az "implantátumok" nem működtek jól.

Az 1960-as évek jó időszak volt a fogászati implantátumok számára
Míg a fogászati implantátumokkal kapcsolatos kísérletek az 1930-as és 1950-es években folytak, igazi előrelépés csak 1965 körül történt. Ekkor használták először a titánt, és ekkor dokumentálták először az űrhajószerű anyag előnyeit.

Nincs több szuvasodás

Nincs több szuvasodásA természetes fogakkal ellentétben a fogászati implantátumok nem kaphatnak szuvasodást. Ha egyszer implantátuma van, nem lesz többé tömése, és biztosan nem lesz többé fogfájása. Természetesen továbbra is vigyáznia kell eredeti fogaira, mert azok még biztosan kaphatnak szuvasodást.

Az állkapocscsontja erősebb lesz

Amikor az implantátumot a szájába helyezik, a csont összeolvad a titánrúddal. Ezt a folyamatot osszeointegrációnak nevezik. Ahogy a csont és az implantátum összenő, az állkapocscsontja erősebbé válik.

Hosszú ideig tarthatnak

A fogsorral ellentétben, amelyet körülbelül évtizedenként kell cserélni, a fogászati implantátumok potenciálisan egész életében kitarthatnak. Amíg Ön fogmosással, fogselyemmel és rendszeres ellenőrzéssel gondoskodik róluk, nem kell lecserélnie őket.

Könnyebb, mint egy fog kihúzása

Könnyebb, mint a foghúzásA fogászati implantátumok beültetése invazívnak hangzik, és ez egyértelműen a fogászati műtét egy formája. De könnyebb beültetni egy implantátumot, mint kihúzni egy fogat. A fog elmozdításához és kihúzásához nagy nyomást és erőt kell kifejteni.

Kevésbé fájdalmas, mint egy fog kihúzása

Amikor a fogát kihúzzák, nagy felületet érint. Az implantátum behelyezése azonban sokkal pontosabb és általában kevésbé fájdalmas. Az eljárás során természetesen fájdalomcsillapítót és nyugtatót kap, így nyugodt maradhat, és nem érez semmit.

Úgy nézhetnek ki, mint a természetes fogai

A fogászati implantátumokat úgy tervezték, hogy úgy nézzenek ki, mint az Ön természetes fogai. Ezért van az, hogy akár csak az egyiket is kicserélheti, és még mindig a megszokott mosolya marad. Ez az oka annak is, hogy az összes fogát pótolhatja fogászati implantátumokkal, és mosolya még mindig természetesnek tűnik.

Sok embernek van ilyenje

Sokan rendelkeznek velükMár több mint hárommillió embernek van fogászati implantátuma, és a számuk egyre nő, mivel évente több mint 500 000 ember kap implantátumot. Ez egy olyan eljárás, amely egyre gyakoribbá válik.

A legtöbb embernek jó a kimenetele

Nem mindennek van 98 százalékos sikerességi aránya, de a fogászati implantátumoknak igen. A legtöbb ember jó jelölt az eljárásra, és nincs korhatár. Kövesse fogorvosa tanácsait, és vigyázzon a fogászati implantátumokra, és az implantátumok valószínűleg ugyanilyen eredményt fognak elérni.

Következtetés

Ha fogászati implantátumokat szeretne beültetni, fontos, hogy minél többet tudjon. Bár az eljárás teljesen biztonságos, és a legtöbb embernek csodálatos eredményei vannak, normális, ha ideges vagy miatta. Minél többet tud, annál magabiztosabban érezheti magát, amikor az implantációs eljárást ütemezi. Nyugodtan tegye fel fogorvosának az implantátum beültetéssel kapcsolatos összes kérdését. Egy jó fogorvos örömmel ad minden szükséges információt, hogy Ön kényelmesen mozoghasson.

Fogbeültetés Budapesten sok helyen lehetséges. Épp ezért érdemes olyan szakemebert találni, akiben teljesen megbízol! Mi meleg szívvel ajánljuk a Móricz Dentalt!
Érezd jól magadLegfrissebb cikkek


Így készíthetsz Google hirdetést szállodádnak 5 egyszerű lépésben
Ahhoz, hogy sikeres legyen egy szálloda online jelenléte és ismertsége, elengedhetetlenül fontos, hogy hatékony Google hirdetéseket használj! Hogyan? Mutatjuk!
Így alakíts ki a munkahelyeden baráti hangulatot a kollegáiddal
A munkahelyi légkör jelentősen befolyásolja mindennapjainkat, hiszen átlagosan napi nyolc órát töltünk a kollégáink társaságában. Egy baráti, támogató munkakörnyezet nem csak hogy kellemesebbé teszi a hétköznapokat, de hozzájárul a stressz csökkentéséhez, növeli a munkavállalói elégedettséget és javítja a teljesítményt is. De vajon hogyan alakíthatunk ki ilyen légkört? A válasz: építsünk erős, személyes kapcsolatokat a kollégáinkkal, és a csapatépítő tevékenységek kulcsszerepet játszanak ebben.
5 ok, amiért nem érdemes egy fogorvosnál az árakat figyelni
A fogászati kezelések költségei gyakran jelentős tényezőt jelentenek a páciensek számára, azonban számos érv szól amellett, hogy miért nem ezek alapján érdemes fogorvost választani. A következőkben 5 fontos okot tárgyalunk meg, amelyek miatt érdemesebb más szempontokat előtérbe helyezni, amikor fogászati ellátást keresünk.
Minden, amitől jól érezheted magad

Hírek, érdekességek, izgalmas újdonságok széles skálája, egy helyen minden, amitől jól érezheted magad. Böngéssz izgalmas cikkeink között, szórakozz, fogadd meg tanácsainkat, tanulj minden nap valami újat!

Érezd jól magad!

Ahhoz, hogy az ember jól érezze magát néha jól esik egy kis pihenót tartani és beiktatni egy kis én időt. Ilyenkor legszívesebben olvasással vagy filmezéssel töltjük azt a pár órát, amit erre szánunk. Ezt a weboldalt azért is hoztuk létre, hogy Érezd jól magad! Szórakoztató témák és érdekes cikkek az oldalon, hogy a pihenésed támogassuk! Relaxálj és kapcsolódj ki velünk, hogy elmondhasd: Jól érzem magam!

Hírek, érdekességek és újdonságok

Amellett, hogy jól érzed magad, minden fontos hír, érdekesség és újdonság birtokába kerülhetsz! Cikkeink témái színesek és megunhatatlanok! Értesülhetsz a legújabb érdekességekről, tájékoztatunk a legfontosabb hírekről és támogatjuk, hogy jól érezd magad! Üdv a Jól érzem magam weboldalán!

Események és programlehetőségek

Nálunk biztosan megtalálod az ország legizgalmasabb eseményeit és programlehetőségeit, nem hagyunk unatkozni! Fontos számunkra, hogy jól érezd magad, mi ebben segítünk! Szervezd meg a hétvégi programokat vagy keress nyári úticélokat, a Jól érzem magam weboldala most segít neked ebben!

Kitekintő

Esküvőszervezés, divat, utazás, család, programötletek, érdekességek a nagyvilágból? Igen, és ez csupán néhány a tucatnyi izgalmas témáink közül! 
Ülj le pár percre a nagy sürgés-forgás közepette és kapcsolódj ki a Jól érzem magam weboldalával!