Fogszabályzás felnőtt korban- Ezt a 3 dolgot tudnod kell, mielőtt belevágsz a felnőtt fogszabályzással kapsolatban

Főoldal > Fogszabályzás felnőtt korban? Ezt a 3 dolgot tudnod kell, mielőtt belevágsz

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Fogszabályzás felnőtt korban? Ezt a 3 dolgot tudnod kell, mielőtt belevágsz


2022/09/23
VN

A fogszabályzó csodákra képes a fogak igazításában, és gyönyörű új mosolyt varázsol. A fogszabályozási kezelésnek a folyamata azonban nem teljesen ugyanaz a felnőtteknél, mint a tizenéveseknél. Ha úgy gondolod, hogy nagy korodba vágsz bele, akkor ezt a 3 tényezőt kell figyelembe venned a fogszabályzás előtt!

Fogszabályzás felnőtt korban lehetséges?

Felnőttként a fogak igazítása komplikációkkal járhat.

Az életkor előrehaladtával a fogzománcod természetesen vékonyodni kezd. Felnőttként nagyobb valószínűséggel szenvedett már az egyén csontvesztéstől, fogszuvasodástól, fogínybetegségtől. Mindez pedig befolyásolhatja a fogszabályzást. Lehet, hogy előzetes kezelésekre van szükség ahhoz, hogy a fogszabályzót fel lehessen helyezni. A fogszuvasodás kezelése, esetleges szájsebészeti beavatkozások késleltethetik a folyamatokat. Tehát a fogszabályzás nemcsak hosszabb lehet, hanem macerásabb is.

 A felnőtt fogszabályzás tovább tart

Míg a fogszabályzó egy gyakori, megbízható módszer a fogak igazítására, fontos emlékezni arra, hogy ez a kezelés némi időt igényel. Gyermekkorban valamivel egyszerűbben, és gyorsabban lehet a fogakat korrigálni, felnőttként azonban másfél évet minimum rá kell szánni erre. Ebben az időszakban hogy 4-6 hetente fogszabályozási ellenőrzésen kell megjelenni a fogorvosnál, aki elvégzi a módosításokat, és felügyelni, hogy minden rendben van-e. Azonban megéri befektetni az időt, mert az eredmény magáért beszél majd. Csodás mosoly, makulátlan beszéd, magabiztos megjelenés- garantáltak a fogszabályzás végeztével.

 

Vannak már esztétikus fogszabályzók

A leggyakoribb ok, amiért nem akarnak fogszabályzót, az az, hogy mégis hogy néz ki. A gyerekek is gyakran csúfolódás tárgyává vannak kitéve a fogszabályzók miatt, a felnőtt korban azonban jóval toleránsabbak már az emberek, ráadásul nem is kell, hogy olyan nagyon feltűnő legyen az a fogszabályzó. Lehetősége van a fogak beállítására.
Szerencsére, ahogy a fogtechnika folyamatosan fejlődik, úgy nőnek a fogszabályozási kezelési lehetőségei is, és manapság már olyan esztétikus fogszabályzó készülékek is vannak, amik szinte teljesen láthatatlanok. A hagyományos fogszabályzó a jól bevált módszer az egyik leggyakrabban használt fogszabályozási kezelés. A fogszabályzókkal egy sor fém konzolt ragasztanak a fogak felületére. Ezután egy U-alakú huzalt kell átfűzni a tartókon. A rutin havi látogatások során fogszabályzója módosítani fogja a huzalt, hogy a fogai lassan a helyükre kerüljenek. Ezzel szemben az Invisalign fogszabályzó jóval modernebb, esztétikusabb, amikor is egy sor átlátszó illesztőt használnak, amit legalább napi 22 órában kell viselni. Esztérikus felnőtt fogszabályozás Budapesten is elérhető, a részletekért érdeklődj a rendelőben.  
Érezd jól magad Pozitív gondolatokLegfrissebb cikkek


5 dolog, amit tudnod kell fogbeültetés előtt
A hiányzó fogak pótlására napjainkban már nagyon sok nagyszerű módszer létezik, így nem csoda, ha te is azon gondolkozol, hogy belevágsz. A hiányos fogazat nemcsak nem csak nem szép, hanem számtalan problémát is előidézhet, problémák lehetnek a rágásban, beszédben, és még az is előfordulhat, hogy az egészséges fogak is kárát látják. Amennyiben fogbeültetésen gondolkodsz –nagyon helyesen-, ezt az 5 dolgot tudnod kell!
Útmutató egy hétköznapra eső esküvő megtervezéséhez - A csütörtök az újszombat?
Míg a szombat már régóta az esküvők legkedveltebb napja, nincs olyan szabály, amely azt mondaná, hogy a hét másik hat estéjét ne tekinthetnénk ünneplésnek. Ez különösen igaz, ahogy az elképzelés, hogy milyen lehet egy esküvő, folyamatosan fejlődik és változik.
Így űzd el a téli depressziót könnyedén
A télben kevés szerethető dolog van. Persze, ha nagyon akarunk, fel tudunk sorolni párat, de leginkább csak fázunk, rossz a kedvünk, többet vagyunk fáradtak és epekedve várjuk a tavaszt. Természetesen ez a rossz kedv hónapokig tűrhetetlen, ezért mindenképp tegyünk ellene: tippjeink segítenek jobban elfogadni a telet és jobb kedvet varázsolni számodra! 
Minden, amitől jól érezheted magad

Hírek, érdekességek, izgalmas újdonságok széles skálája, egy helyen minden, amitől jól érezheted magad. Böngéssz izgalmas cikkeink között, szórakozz, fogadd meg tanácsainkat, tanulj minden nap valami újat!

Érezd jól magad!

Ahhoz, hogy az ember jól érezze magát néha jól esik egy kis pihenót tartani és beiktatni egy kis én időt. Ilyenkor legszívesebben olvasással vagy filmezéssel töltjük azt a pár órát, amit erre szánunk. Ezt a weboldalt azért is hoztuk létre, hogy Érezd jól magad! Szórakoztató témák és érdekes cikkek az oldalon, hogy a pihenésed támogassuk! Relaxálj és kapcsolódj ki velünk, hogy elmondhasd: Jól érzem magam!

Hírek, érdekességek és újdonságok

Amellett, hogy jól érzed magad, minden fontos hír, érdekesség és újdonság birtokába kerülhetsz! Cikkeink témái színesek és megunhatatlanok! Értesülhetsz a legújabb érdekességekről, tájékoztatunk a legfontosabb hírekről és támogatjuk, hogy jól érezd magad! Üdv a Jól érzem magam weboldalán!

Események és programlehetőségek

Nálunk biztosan megtalálod az ország legizgalmasabb eseményeit és programlehetőségeit, nem hagyunk unatkozni! Fontos számunkra, hogy jól érezd magad, mi ebben segítünk! Szervezd meg a hétvégi programokat vagy keress nyári úticélokat, a Jól érzem magam weboldala most segít neked ebben!

Kitekintő

Esküvőszervezés, divat, utazás, család, programötletek, érdekességek a nagyvilágból? Igen, és ez csupán néhány a tucatnyi izgalmas témáink közül! 
Ülj le pár percre a nagy sürgés-forgás közepette és kapcsolódj ki a Jól érzem magam weboldalával!