3 kérdés és válasz a fogszabályozással kapcsolatban, amit mindenkinek ismernie kell

Főoldal > 3 kérdés és válasz a fogszabályozással kapcsolatban, amit mindenkinek ismernie kell

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

3 kérdés és válasz a fogszabályozással kapcsolatban, amit mindenkinek ismernie kell


2021/07/27
VN

A fogszabályzással kapcsolatban mindenkinek vannak kérdései: milyen típusok vannak, mennyi ideig vannak, miért kell felhelyezni? Most ezeket válaszoljuk meg!

3 kérdés és válasz a fogszabályozással kapcsolatban

Miért van szükség fogszabályzóra?

Fogszabályzóra akkor van szükség, ha a fogak valamilyen oknál fogva nem megfelelően állnak, esztétikai, és egyéb problémákat okozva. Mit jelent ez? Ha a fogak nem jól állnak, akkor nemcsak kesze-kuszák, hanem számos egészségügyi problémát is okozhatnak. Egyrészt a nem egészséges fogak az egészséges fogakra is hatással vannak, így a kezeletlen fogak egyre rosszabbak, nehezebben kezelhetővé vállnak. Másrészt pedig ez az egész a rágófunkcióra is kihat, így akár fájdalmat is okozhat. Harmadrészt pedig nehézkessé válhat a fogak megfelelő tisztítása, ugyanis így nehezebb hozzáférni minden fogfelülethez, ez pedig olyan fogászai problémákhoz vezethet, mint a fogszuvasodás, ami akár a fogak elvesztéséhez is vezethet.

 Mikor érdemes elkezdeni a fogszabályzást, mennyi ideig tart?

Arra a kérdésre, hogy mikor érdemes fogszabályzásra belevágni nincsen általánosan jó válasz, talán az, hogy minél hamarabb, hiszen, ahogyan fentebb is olvashattad, minél hamarabb megindul a kezelés, annál kevesebb ideig tart a kezelés, hiszen a probléma annál kisebb. És itt el is érkeztünk a kérdés második részéhez, amire szinten nincsen általános válasz, hiszen a kezelés ideje függ a fogak állapotától, és attól is, hogy hogyan reagálnak a kezelésre. A fogszabályzást már 7-8 éves korban el lehet kezdeni akár, ez az az időszak, amikor a leggyorsabban a legjobb eredményeket lehet elérni, de felnőtt korban sincsen semmi sem veszve.

 

Vannak esztétikus fogszabályzók?

Ennek a válasznak nagyon örülni fogsz: vannak! A modern orvostudománynak a fogászati technológiák fejlődésének köszönhetően manapság már nem kell feltűnő. Óriási fém darabokat viselni fogainkon, hiszen olyan visszafogott, kényelmes darabok is vannak, amik szinte teljesen észrevétlenek. A Pure Dental Magánfogászatán érdeklődj bővebben erről itt: fogszabályzás Budapest.
 Legfrissebb cikkek


4 dolog, amire figyelj a fogtömést követően a tökéletes eredmény érdekében!
A fogtömés egy nagyon hasznos fogászati eljárás, ami már-már rutin eljárásnak számít, azonban a siker sok esetben nem a kezelést végrehajtó szakemberen, hanem a kezelést kapó páciensen is múlik. Sokan nem tudják, de a fogtömés után bizonyos dolgokra oda kell figyelni az eredményesség eléréséhez, és a fájdalom elkerüléséhez. Mutatjuk a fogtömés utáni legfontosabb lépéseket, amikre mindenképpen figyeni kell.
Hogyan kell használni a hagyományos finn szaunát HELYESEN?
Hogyan kell használni a finnek kedvenc elfoglaltságának számító szaunát, hogy valóban hatásos legyen? Mutatjuk az Észak -Amerikai Szauna Társaság tippjeit, ők a következő lépéseket javasolák követni a szaunázás során! 
Hogyan lehet ellenállhatatlanul szép a mosolyod?
A reklámokból tudjuk a szlogent: vedd meg ezt a fogkrémet, és ellenálhatatlanul ragyogó mosolyod lesz. De mi van akkor, ha ez nem jön be? A fogak a fehérítő fogkrém hatására sem lesznek olyan igazán fehérek? Ne ess pánikba! Mutatjuk a tökélésen fehér, ellenállhatatlan mosoly titkát!
Minden, amitől jól érezheted magad

Hírek, érdekességek, izgalmas újdonságok széles skálája, egy helyen minden, amitől jól érezheted magad. Böngéssz izgalmas cikkeink között, szórakozz, fogadd meg tanácsainkat, tanulj minden nap valami újat!

Érezd jól magad!

Itt jól érezheted magad, ehhez nálunk mindent megtalálsz! Olvasgass, kapcsolj ki, böngéssz oldalunkot bármikor!

Hírek, érdekességek és újdonságok

Amellett, hogy jól érzed magad, minden fontos hír, érdekesség és újdonság birtokába kerülhetsz! Cikkeink témái színesek és megunhatatlanok!

Események és programlehetőségek

Nálunk biztosan megtalálod az ország legizgalmasabb eseményeit és programlehetőségeit, nem hagyunk unatkozni! Fontos számunkra, hogy jól érezd magad, mi ebben segítünk!

Kitekintő

Esküvőszervezés, divat, utazás, család, programötletek, érdekességek a nagyvilágból? Igen, és ez csupán néhány a tucatnyi izgalmas témánk közül!