Hiányzik egy fogad? Ne halogasd a pótlást!

Főoldal > Hiányzik egy fogad? Ne halogasd a pótlást!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Hiányzik egy fogad? Ne halogasd a pótlást!


2021/03/12
Puskás Rékka

Teljesen mindegy, hogy miért alakult ki foghiány a szádban, az viszont már egyáltalán nem mindegy, hogy mikor kerül pótlásra az a bizonyos hiány. De mi okozza és miért kell egyáltalán pótolni a foghiányt? És milyen módszerek vanna rá? Az alábbi cikkből kiderül!

Miért kell pótolni a foghiányt?

Mitől alakulhat ki foghiány?

 

A foghiány hátterében számos különböző ok állhat. Az egyik ilyen lehetséges ok, hogy valamilyen egészségügyi okból, például a fogszuvasodás következtében veszíti el valaki a fogait. Egy másik ok, hogy a fog nem magától esik ki, hanem el kell távolítani – vagy azért, mert elhalt, vagy azért, mert el fog, vagy azért, mert nyomja például a bölcsességfog. 

És nem szabad megfeledkezni azoktól az esetekről sem, mikor egy előre nem várt külső hatás következtében kerül ki a fog a szájból, egy esés, baleset, esetleg verekedés következtében.

 

Miért kell minél hamarabb pótolni a foghiányt?

 

A foghiány pótlása nem csak esztétikai kérdés. Sokan úgy gondolják, ha olyan fog hiányzik, ami nem látszik, akkor tulajdonképpen nem is kell pótolni azt a fogat. Pedig a pótlásra nem a látvány miatt van szükség. A lyuk melletti fogak egy idő után elkezdenek bedőlni, elvándorolni a lyuk irányába, a szemközti állcsontban lévő fog pedig kijjebb nőni, mint a mellette állók. Ennek az az oka, hogy a szervezet így próbálja saját maga pótolnia csonthiányt. Ez a változás azonban csak a felszínen megy végbe, a gyökér marad az eredeti helyén, ezért aztán a vándorló fog elfordul. Ennek következtében megváltozik a rágótengely, másképp érkezik a fogakra a terhelés, ez pedig előbb a fog kilazulásához, később az elvesztéséhez vezet. Ha nem pótolják, a foghiány csontritkuláshoz vezet. Manapság már a fogpótlás árak is meglehetősen barátiak, úgyhogy ez sem kell, hogy visszatartson.

 

Milyen módon lehet pótolni a hiányzó fogat?

 

Ma már számos különböző módszer létezik a fogak pótlására, ezek közül a leggyakoribban a fogpótlás koronákkal, bár ehhez vagy csak részben hiányzó fogra, vagy tökéletesen ép szomszédokra van szükség. Egy másik igen hatékony mód a fogászati implantáció. melynek során egy műgyökeret ültetnek sebészeti úton az állcsontba, az beágyazódik a csontszerkezetbe, és erre a csapra kerül a korona. Stabil, és nagyon tartós.

 

Természetesen vannak lehetőségek a teljes, vagy majdnem teljes fogsorok igénylésére is, ezek között akad ragasztható és rögzített egyaránt.
Belföld Érezd jól magad Pozitív gondolatokLegfrissebb cikkek


6+1 esküvői trend, amivel egy kis esküvő is kápráztató lesz!
A kis esküvők egyre népszerűbbek, mivel lehetőséget nyújtanak az intim és személyes hangulatú ceremóniákra. Ha egy kis esküvőt tervezel, és szeretnéd, hogy az kápráztató legyen, itt van néhány kreatív ötlet a dekorációhoz és a helyszínválasztáshoz!
7 trendi esküvői meghívó tipp, amivel kitűnsz a tömegből
Az esküvői meghívók sokkal többek, mint pusztán információs eszközök. Ezek a kis papírdarabok az esküvőd hangulatát, stílusát és egyediségét hordozzák magukban. Ha arra vágysz, hogy a meghívóid emlékezetesek és trendiek legyenek, akkor érdemes elmerülni a kreatív lehetőségek világában. A következő hét tipp segít abban, hogy meghívóid ne csak informáljanak, hanem maguk is az esküvőd stílusának előhírnökei legyenek.
Élvezd Te is a Nagy Napot! - 10 Tipp, ami segít elengedni magad a felejthetetlen szórakozáshoz
Az esküvőd egy olyan különleges eseménynek kell, hogy legyen, amire mindig is emlékezni fogsz. De néha az izgalom és a stressz miatt könnyű elfeledkezni arról, hogy ez a nap valójában arról szól, hogy te és a párod örökké tartó boldogságot és szerelmet ünnepeljetek.
Minden, amitől jól érezheted magad

Hírek, érdekességek, izgalmas újdonságok széles skálája, egy helyen minden, amitől jól érezheted magad. Böngéssz izgalmas cikkeink között, szórakozz, fogadd meg tanácsainkat, tanulj minden nap valami újat!

Érezd jól magad!

Ahhoz, hogy az ember jól érezze magát néha jól esik egy kis pihenót tartani és beiktatni egy kis én időt. Ilyenkor legszívesebben olvasással vagy filmezéssel töltjük azt a pár órát, amit erre szánunk. Ezt a weboldalt azért is hoztuk létre, hogy Érezd jól magad! Szórakoztató témák és érdekes cikkek az oldalon, hogy a pihenésed támogassuk! Relaxálj és kapcsolódj ki velünk, hogy elmondhasd: Jól érzem magam!

Hírek, érdekességek és újdonságok

Amellett, hogy jól érzed magad, minden fontos hír, érdekesség és újdonság birtokába kerülhetsz! Cikkeink témái színesek és megunhatatlanok! Értesülhetsz a legújabb érdekességekről, tájékoztatunk a legfontosabb hírekről és támogatjuk, hogy jól érezd magad! Üdv a Jól érzem magam weboldalán!

Események és programlehetőségek

Nálunk biztosan megtalálod az ország legizgalmasabb eseményeit és programlehetőségeit, nem hagyunk unatkozni! Fontos számunkra, hogy jól érezd magad, mi ebben segítünk! Szervezd meg a hétvégi programokat vagy keress nyári úticélokat, a Jól érzem magam weboldala most segít neked ebben!

Kitekintő

Esküvőszervezés, divat, utazás, család, programötletek, érdekességek a nagyvilágból? Igen, és ez csupán néhány a tucatnyi izgalmas témáink közül! 
Ülj le pár percre a nagy sürgés-forgás közepette és kapcsolódj ki a Jól érzem magam weboldalával!