Titkos látnivalók a Budai Várnegyedben, amiket csak kevesen ismernek

Főoldal > Titkos helyek a Budai várnegyedben, ha már azt hitted mindent láttál

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Titkos helyek a Budai várnegyedben, ha már azt hitted mindent láttál


2022/06/23
ZH

A Budai várnegyedben számos olyan látványosság van, amit minden bizonnyal senkinek nem kell bemutatni, ilyen például a turisták nagy kedvence a Halászbástya, a Nemzeti Galéria és a Mátyás-templom. Azonban számos rejtett hely is akad a Várhegy tetején, amikről lehet, hogy még nem is hallottál. Jó helyen jársz, ha kevésbé ismert látnivalókat szeretnél felfedezni a Budai Várban, lássuk!

várnegyed látnivalók

1.    Labirintus

Talán nem is tudtad, de a Várhegy gyomrában egy komplett barlangrendszer található, amelynek járatait még a XIII. században kezdtek el egybenyitni. Azóta a barlangrendszer zegzugos tereit raktárnak, borospincének és óvóhelynek is használtak a történelem során, ma viszont aki felkeresi az a 3 kilométeres alagútrendszerből 1 kilométeren egy labirintus fedezheti fel a Várnegyed barlangrendszerét. Ha az esti órákban érkezünk, akkor még különlegesebb programban lehet részünk, ugyanis a fényeket lekapcsolják és egy olajlámpás segítségével kell körbe járnunk a labirintust, hogy megtaláljuk a kivezető utat.

 #https://www.instagram.com/p/B4NTjmkHvXc/#

 

2.    Középkori zsidó imaház

A Várnegyedben sétálni mindig kellemes, de ha elkerülnénk az elturistásodott helyeket, akkor vegyük az irányt a Táncsics utca felé, ahol felfedezhetünk egy a XV. századból fennmaradt zsinagógát, amelynek mennyezetén török-kori freskókat csodálhatunk meg. Itt ne számíts egésznapos programra, csupán legyen csak egy megállója a várnegyedi sétátoknak, ugyanis a zsinagóga egyetlen teremből áll.

 

3.    Hadtörténeti Intézet és múzeum

A hadtörténeti múzeumot a régi Nándor laktanyában alakították ki, ami számos átalakításon esett át az évek alatt, így ma már itt is inkább az élményre helyezik a hangsúlyt, csakúgy, mint sok másik múzeumban. A második világháborús részlegen bepillantást nyerhetünk egy lebombázott lakásba, kipróbálhatjuk milyen volt órákat tölteni egy lövészárokban és érdemes a fegyvertárat is megnézni, ugyanis kipróbálhatjuk a középkorból fennmaradt kardokat, pisztolyokat és puskákat is.

 

4.    Arany Sas Patikamúzeum

Elsőre talán nem a legizgalmasabb programnak tűnhet, azonban tudnunk kell a helyről, hogy az itteni patikusok hol az örök élet titkát kutatták, hol pedig az aranycsinálásán morfondíroztak. Az alkimista labort, ugyanúgy hagyták, mint fénykori használatában volt, így a plafonról sok helyen állatok tetemei (persze nem igazi) lógnak le, amelyek régen a tolvajokat ijesztették el. A kiállítás gyorsan körbe járható, mindössze 15 perc.

 

5.    Magdolna-torony

Buda legismertebb egyházi épülete egyértelműen a Mátyás-templom, de azt kevesen tudják, hogy az nem a magyarokhoz, hanem a németekhez tartozott. A magyar keresztények a Mária Magdolna-templomot használták, amelynek azonban ma már csak a harangtornya áll. Azonban érdemes ide is ellátogatni kirándulásunk során, hiszen a legfelső szintről csodás a kilátás az egész várnegyedre, itt aztán biztosan nem mindennapi képeket lehet lőni!

Ha pedig megéheztünk a várnegyedben tett sétánk közben, akkor egy étterem a budai várnegyedbenamivel megkoronázhatjuk egy finom vacsorával a várnegyedben töltött napunkat!
 

#https://www.instagram.com/p/CS4stmMooEu/#
Belföld Turizmus UtazásLegfrissebb cikkek


Így készíthetsz Google hirdetést szállodádnak 5 egyszerű lépésben
Ahhoz, hogy sikeres legyen egy szálloda online jelenléte és ismertsége, elengedhetetlenül fontos, hogy hatékony Google hirdetéseket használj! Hogyan? Mutatjuk!
Így alakíts ki a munkahelyeden baráti hangulatot a kollegáiddal
A munkahelyi légkör jelentősen befolyásolja mindennapjainkat, hiszen átlagosan napi nyolc órát töltünk a kollégáink társaságában. Egy baráti, támogató munkakörnyezet nem csak hogy kellemesebbé teszi a hétköznapokat, de hozzájárul a stressz csökkentéséhez, növeli a munkavállalói elégedettséget és javítja a teljesítményt is. De vajon hogyan alakíthatunk ki ilyen légkört? A válasz: építsünk erős, személyes kapcsolatokat a kollégáinkkal, és a csapatépítő tevékenységek kulcsszerepet játszanak ebben.
5 ok, amiért nem érdemes egy fogorvosnál az árakat figyelni
A fogászati kezelések költségei gyakran jelentős tényezőt jelentenek a páciensek számára, azonban számos érv szól amellett, hogy miért nem ezek alapján érdemes fogorvost választani. A következőkben 5 fontos okot tárgyalunk meg, amelyek miatt érdemesebb más szempontokat előtérbe helyezni, amikor fogászati ellátást keresünk.
Minden, amitől jól érezheted magad

Hírek, érdekességek, izgalmas újdonságok széles skálája, egy helyen minden, amitől jól érezheted magad. Böngéssz izgalmas cikkeink között, szórakozz, fogadd meg tanácsainkat, tanulj minden nap valami újat!

Érezd jól magad!

Ahhoz, hogy az ember jól érezze magát néha jól esik egy kis pihenót tartani és beiktatni egy kis én időt. Ilyenkor legszívesebben olvasással vagy filmezéssel töltjük azt a pár órát, amit erre szánunk. Ezt a weboldalt azért is hoztuk létre, hogy Érezd jól magad! Szórakoztató témák és érdekes cikkek az oldalon, hogy a pihenésed támogassuk! Relaxálj és kapcsolódj ki velünk, hogy elmondhasd: Jól érzem magam!

Hírek, érdekességek és újdonságok

Amellett, hogy jól érzed magad, minden fontos hír, érdekesség és újdonság birtokába kerülhetsz! Cikkeink témái színesek és megunhatatlanok! Értesülhetsz a legújabb érdekességekről, tájékoztatunk a legfontosabb hírekről és támogatjuk, hogy jól érezd magad! Üdv a Jól érzem magam weboldalán!

Események és programlehetőségek

Nálunk biztosan megtalálod az ország legizgalmasabb eseményeit és programlehetőségeit, nem hagyunk unatkozni! Fontos számunkra, hogy jól érezd magad, mi ebben segítünk! Szervezd meg a hétvégi programokat vagy keress nyári úticélokat, a Jól érzem magam weboldala most segít neked ebben!

Kitekintő

Esküvőszervezés, divat, utazás, család, programötletek, érdekességek a nagyvilágból? Igen, és ez csupán néhány a tucatnyi izgalmas témáink közül! 
Ülj le pár percre a nagy sürgés-forgás közepette és kapcsolódj ki a Jól érzem magam weboldalával!