Hálószoba világítás választása - Ezt a méretet válaszd

Főoldal > Mekkora legyen a hálószobám világítóteste? A tervezők megmondják, hogyan kéne lámpát választanunk!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Mekkora legyen a hálószobám világítóteste? A tervezők megmondják, hogyan kéne lámpát választanunk!


2022/08/11
ZH

Mekkora legyen a hálószobám világítóteste? Ez az a kérdés, amely egyre fontosabbá válik a hálószobában való jólét iránti érdeklődés miatt – de a válasz egyszerű! Nézd meg!

lámpa hálóba

Hálószoba világítás választása


Iparági szakértők megosztották a képletet, amellyel olyan teret hoznak létre, amelyet sem fény nem áraszt el, sem egy kis lámpatest nem nyom el. És bár a kiegyensúlyozott hálószobavilágítási ötletek összeállítása kissé technikainak hangzik, titkuk üdítően zökkenőmentes. A világítótest azonban jelentős hatással van a szoba hangulatára, ezért fontos, hogy az arány megfelelő legyen a fal árnyalataival vagy a legjobb ágyneműk színeivel. Ezt a képletet követik a szakértők.

  

Mekkora legyen a lámpa a hálóban?


Mérd meg a hálószobád szélességét és hosszát lábban, és add össze ezeket. A kapott összeg, de ezúttal centiméterben fejezzük ki, megadja a kiindulási pontot, hogy melyik átmérő nézne ki a legjobban.


Emellett Alina (lakberendezési szakértő) arra kér, hogy vedd figyelembe a mennyezet magasságát (a hálószobában, de minden más világítási ötletnél is).
„Mindig azt tanácsoljuk, hogy a lámpatest alsó része és a padló felülete között legyen legalább 2 méter távolság” – mondja. "Ez azért fontos, hogy mindenki számára megfelelő távolságot biztosítson, aki a lámpa alatt sétál, vagy oldalról érintkezik vele."


Alacsony mennyezetű ötletek esetén Alina egy süllyesztett és félig süllyesztett alternatívák használatát javasolja (ha nincs elég hely egy csillárnak). Az antik lámpák (antique lamps) remekül mutatnak a modern hálószobákban és ráadásul általában nem is túl hosszúak, így alacsonyabb mennyezet esetén is bevethetjük őket.

 

 

Lehet túl nagy a lámpa egy szobában?


Igen, előfordulhat, hogy a világítótest túl nagy – különösen, ha kis hálószobával van dolgunk.


„Ne feledd, hogy ha egy nagy világítótestet használsz, amelyben sok izzó van, akkor a világítási szintet tekintve felülmúlhatja a hálószobát” – magyarázza Alina. A legjobb módja annak, hogy megbizonyosodj arról, hogy egy lámpa megfelelő-e, ha követed a fenti képletet, de használhatsz fényerő-szabályozó kapcsolót is, hogy a lámpatest ne legyen túl fényes egy kompakt helyen.


„Ha a mennyezeti lámpatestet fényerő-szabályozó kapcsolóra kötjük, és más fényforrásokat használunk a lámpatestek rétegezéséhez – például asztali lámpák és állólámpák – segíthet megőrizni a helyiség kellemes hangulatát, és meleg hangulatot teremthet az egészben” – mondja Alina.
 
Érezd jól magadLegfrissebb cikkek


5 dolog, amit tudnod kell fogbeültetés előtt
A hiányzó fogak pótlására napjainkban már nagyon sok nagyszerű módszer létezik, így nem csoda, ha te is azon gondolkozol, hogy belevágsz. A hiányos fogazat nemcsak nem csak nem szép, hanem számtalan problémát is előidézhet, problémák lehetnek a rágásban, beszédben, és még az is előfordulhat, hogy az egészséges fogak is kárát látják. Amennyiben fogbeültetésen gondolkodsz –nagyon helyesen-, ezt az 5 dolgot tudnod kell!
Útmutató egy hétköznapra eső esküvő megtervezéséhez - A csütörtök az újszombat?
Míg a szombat már régóta az esküvők legkedveltebb napja, nincs olyan szabály, amely azt mondaná, hogy a hét másik hat estéjét ne tekinthetnénk ünneplésnek. Ez különösen igaz, ahogy az elképzelés, hogy milyen lehet egy esküvő, folyamatosan fejlődik és változik.
Így űzd el a téli depressziót könnyedén
A télben kevés szerethető dolog van. Persze, ha nagyon akarunk, fel tudunk sorolni párat, de leginkább csak fázunk, rossz a kedvünk, többet vagyunk fáradtak és epekedve várjuk a tavaszt. Természetesen ez a rossz kedv hónapokig tűrhetetlen, ezért mindenképp tegyünk ellene: tippjeink segítenek jobban elfogadni a telet és jobb kedvet varázsolni számodra! 
Minden, amitől jól érezheted magad

Hírek, érdekességek, izgalmas újdonságok széles skálája, egy helyen minden, amitől jól érezheted magad. Böngéssz izgalmas cikkeink között, szórakozz, fogadd meg tanácsainkat, tanulj minden nap valami újat!

Érezd jól magad!

Ahhoz, hogy az ember jól érezze magát néha jól esik egy kis pihenót tartani és beiktatni egy kis én időt. Ilyenkor legszívesebben olvasással vagy filmezéssel töltjük azt a pár órát, amit erre szánunk. Ezt a weboldalt azért is hoztuk létre, hogy Érezd jól magad! Szórakoztató témák és érdekes cikkek az oldalon, hogy a pihenésed támogassuk! Relaxálj és kapcsolódj ki velünk, hogy elmondhasd: Jól érzem magam!

Hírek, érdekességek és újdonságok

Amellett, hogy jól érzed magad, minden fontos hír, érdekesség és újdonság birtokába kerülhetsz! Cikkeink témái színesek és megunhatatlanok! Értesülhetsz a legújabb érdekességekről, tájékoztatunk a legfontosabb hírekről és támogatjuk, hogy jól érezd magad! Üdv a Jól érzem magam weboldalán!

Események és programlehetőségek

Nálunk biztosan megtalálod az ország legizgalmasabb eseményeit és programlehetőségeit, nem hagyunk unatkozni! Fontos számunkra, hogy jól érezd magad, mi ebben segítünk! Szervezd meg a hétvégi programokat vagy keress nyári úticélokat, a Jól érzem magam weboldala most segít neked ebben!

Kitekintő

Esküvőszervezés, divat, utazás, család, programötletek, érdekességek a nagyvilágból? Igen, és ez csupán néhány a tucatnyi izgalmas témáink közül! 
Ülj le pár percre a nagy sürgés-forgás közepette és kapcsolódj ki a Jól érzem magam weboldalával!