Miért fontos a csapatépítő tréning?

Főoldal > Miért fontos a csapatépítő tréning?

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Miért fontos a csapatépítő tréning?


2020/11/22
Puskás Rékka

A legtöbb cég, szervezet rendszeresen tart a dolgozói számára csapatépítő tréninget. Ezek a foglalkozások igen változatosak lehetnek, eltérő időt vesznek igénybe és a téma, ami köré épülnek, szintén változik. De miért is fontosak ezek a tréningek? És hogyan érdemes őket megszervezni?

A csapatépítő tréningnek fontos szerepe van

A csapatépítő tréning szerepe

 

A csapatépítő tréningek elsődleges feladata, ahogyan azt a neve is sugallja, hogy a résztvevőket egy csapattá kovácsolja össze. Javítja a munkatársak közötti együttműködést, kommunikációt, ami összeségében a szervezet teljesítményét is pozitívan befolyásolja. 

Ezek a tréningek eltérő témára épülhetnek, egyesek látszólag inkább csak a szórakozást segítik elő – ez azonban nem felesleges, hiszen a közös élmények közelebb hozzák egymáshoz a résztvevőket, ezáltal a későbbiekben jobban fognak együttműködni is -, míg mások központi témája lehet egy probléma, vagy épp a problémamegoldás, dühkezelés a szervezeten belül.

 

A jó szervezés fél siker

 

Egy csapatépítő tréning sikerességéhez elengedhetetlen a jó szervezés. Ehhez először a témát, a tréning célját kell meghatározni, majd a résztvevőket. Ezután meg kell találni a megfelelő helyszínt, időpontot kell egyeztetni, a meghívottak adatait rögzíteni, a szükséges eszközöket összeírni és beszerezni, ezek pedig mind szervezést igényelnek.

 

Egy ilyen tréningidőtartama lehet akár egy délután, bár ebben az esetben nagyon tömény, száraz élmény lesz. Gyakoribbak az olyan megoldások, hogy az érintettek elutaznak egy hétvégére, így az előadások és foglalkozások között lehetőségük nyílik szórakozni, felfedezni az adott települést. Minél jobb élményként rögzül a program, annál sikeresebb lesz a csapatépítő hosszútávú hatása.

 

Egy remek csapatépítő helyszín 

 

Épp ideális csapatépítő helyszín Egerszalók községében a Tündérliget Panzió. 20 fő elszállásolására van itt lehetőség, így az ideérkező csapat kiveheti az egészet, a tréninget pedig nem fogják idegenek megzavarni.

 

A panziónak van saját jakuzzija, szaunája és sószobája, ahol lazítani lehet a foglalkozások között, után, de a szomszédban található termálfürdő is remek programlehetőség, ami ráadásul az egészségre is igen pozitívan hat. Az itt megrendezett csapatépítő tréningek nem csak szakmailag lehetnek kiválóak, de élménynek is remekek.
Belföld Érezd jól magad Pozitív gondolatokLegfrissebb cikkek


4 dolog, amire figyelj a fogtömést követően a tökéletes eredmény érdekében!
A fogtömés egy nagyon hasznos fogászati eljárás, ami már-már rutin eljárásnak számít, azonban a siker sok esetben nem a kezelést végrehajtó szakemberen, hanem a kezelést kapó páciensen is múlik. Sokan nem tudják, de a fogtömés után bizonyos dolgokra oda kell figyelni az eredményesség eléréséhez, és a fájdalom elkerüléséhez. Mutatjuk a fogtömés utáni legfontosabb lépéseket, amikre mindenképpen figyeni kell.
Hogyan kell használni a hagyományos finn szaunát HELYESEN?
Hogyan kell használni a finnek kedvenc elfoglaltságának számító szaunát, hogy valóban hatásos legyen? Mutatjuk az Észak -Amerikai Szauna Társaság tippjeit, ők a következő lépéseket javasolák követni a szaunázás során! 
Hogyan lehet ellenállhatatlanul szép a mosolyod?
A reklámokból tudjuk a szlogent: vedd meg ezt a fogkrémet, és ellenálhatatlanul ragyogó mosolyod lesz. De mi van akkor, ha ez nem jön be? A fogak a fehérítő fogkrém hatására sem lesznek olyan igazán fehérek? Ne ess pánikba! Mutatjuk a tökélésen fehér, ellenállhatatlan mosoly titkát!
Minden, amitől jól érezheted magad

Hírek, érdekességek, izgalmas újdonságok széles skálája, egy helyen minden, amitől jól érezheted magad. Böngéssz izgalmas cikkeink között, szórakozz, fogadd meg tanácsainkat, tanulj minden nap valami újat!

Érezd jól magad!

Itt jól érezheted magad, ehhez nálunk mindent megtalálsz! Olvasgass, kapcsolj ki, böngéssz oldalunkot bármikor!

Hírek, érdekességek és újdonságok

Amellett, hogy jól érzed magad, minden fontos hír, érdekesség és újdonság birtokába kerülhetsz! Cikkeink témái színesek és megunhatatlanok!

Események és programlehetőségek

Nálunk biztosan megtalálod az ország legizgalmasabb eseményeit és programlehetőségeit, nem hagyunk unatkozni! Fontos számunkra, hogy jól érezd magad, mi ebben segítünk!

Kitekintő

Esküvőszervezés, divat, utazás, család, programötletek, érdekességek a nagyvilágból? Igen, és ez csupán néhány a tucatnyi izgalmas témánk közül!