Nappali világításának tervezése

Főoldal > Hogyan tegyem otthonosabbá a nappalimat a világítással? - 5 tipp belsőépítészektől

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Hogyan tegyem otthonosabbá a nappalimat a világítással? - 5 tipp belsőépítészektől


2022/09/15
ZH

Ha a kérdésed a következő: "Hogyan tehetem otthonossá a nappalimat a világítással?" Örömmel fogod megtudni, hogy rengeteg módja van a világításnak, hogy nappalidat tökéletes hellyé varázsold a kikapcsolódásra a megfelelő fényekkel.

otthonos nappali

Otthonos nappali fényekkel


Ahogy lecsökken a hőmérséklet és megváltozik az időjárás, mindannyian meleg és hangulatos helyre vágyunk, ahová elhúzódhatunk – itt jönnek létre igazán a nappali világítási ötletek. Noha számos otthonos nappali ötlet inspirálja a lakberendezést, ezeknek a módoknak a beépítése, amelyekkel otthonossá teheted nappalidat a világítással, azonnal meleg és barátságos légkört teremtenek otthonod szívébe.

  

Hogyan legyen otthonosabb a nappali?


Világítással hangulatossá tehetjük nappalinkat, ha egy központi medált rétegezünk sok asztali és állólámpával. A nappali világítás ilyen módon történő rétegezése meghitt és otthonos hangulatot teremt, amely a napszaktól és a teremteni kívánt hangulattól függően alakítható.


A nappali világítás tervezésénél ügyeljünk arra, hogy ne hagyjuk figyelmen kívül a lámpák egymáshoz viszonyított helyzetét, az egyedi fénydobást és az izzók erősségét és színét, valamint a világítás kialakítását.

 

1.    Fények rétegezése

A világítással a nappali hangulatossá tételének kulcsa a rétegezés. Ha réteges világítási sémát készítünk a nappali mennyezeti világítási ötleteivel, nappali fali világítási ötletekkel, valamint álló- és asztali lámpákkal kiegészítve, akkor semmi sem tűnik túl keménynek vagy klinikainak.

 

Ha egy hangulatos nappali világítási rendszerét tervezzük, gondoljon a fej feletti lámpatestekre, mint az alapra. több féle stílusban is megjelenhetnek vegyük például az art deco mennyezeti lámpák ( art deco ceiling lights ) szépségét, amik már magukban is feldobják a szoba hangulatát, de rétegesítsük a feladatokat, és olyan világítási funkciókat is alkalmazzunk, mint a fali karok és álló lámpák, növelve a szoba hangulatát. A napok rövidülésével még nagyobb kényelem érdekében ne felejts el legalább egy lámpát helyezni a helyiségben az alacsony, hangulatos megvilágítás érdekében, amely meleg fényt kölcsönöz otthonodnak, amikor esténként mozogsz.


 

 

2.    Hozz létre fókuszpontot

Válassz egy metál vagy arany színű függő lámpát, hogy melegítő központi elemet alkoss nappalidban. A fémes árnyalat kiválasztása nem csak akkor hoz létre látványt, ha a lámpák ki vannak kapcsolva, hanem visszaverik a fényt bekapcsolt állapotban is. Ez egy hasznos trükk, ha kis nappali világítási ötleteket keresel, amikor a fal- és alapterület minimális.

 

A világítást fókuszpontként használhatod nappalidban. Használj szerkezeti lámpát vagy csillárt, hogy mindent összekapcsolj.

 

 


3.    Fényerőkapcsolás

 

A világítás tökéletes kialakításának és elhelyezésének kiválasztása mellett a fényerő-szabályozó kapcsoló nagyszerű módja annak, hogy hangulatosabbá tegyük a világítást. Az első számú szempont minden tér megvilágításánál, mérettől  vagy költségvetéstől függetlenül, egy fényerő-szabályozó kapcsoló. A fényerő-szabályozó kapcsolók gyors és költséghatékony módja annak, hogy egy térben többféle világítási fokozatot biztosítsanak, lehetővé téve a háztulajdonos számára, hogy beállítsa a hangszínt és azonnal megváltoztassa a helyiség hangulatát.

 


4.    Változó fényű izzók

 

A rétegezés nem csak arról szól, hogy sok különböző lámpát kell egy rendszerbe foglalni, hanem különböző erősségű izzókat is. Ne feledd, amikor hangulatos környezetet teremtesz, az egy méret nem vonatkozik a világításra. Az izzóknak funkciójuktól függően változó fényerővel kell rendelkezniük. Például az olvasást és írást segítő lámpatesteknek a legfényesebb izzóknak kell lenniük, míg a fali lámpáknak és az asztali lámpáknak gyengédebbek lehetnek.

 

 


5.    Találd meg a tökéletes pozíciót

 

 

Ne hagyatkozz egyetlen csillárra, inkább a több forrásból származó többrétegű világítási szintre, ahol asztali lámpák, állólámpák és fali lámpák keveréke ad otthonos fényt.

 

 

A világítás elhelyezése minden tervben kulcsfontosságú. Minden otthonnak mindig van egy sötétebb, északi fekvésű oldala, és a világítás használata egyszerű megoldás itt. A lakástulajdonosoknak nem kell félniük attól, hogy nappal felkapcsolják a villanyt, még tavasszal és nyáron sem. Ha megvilágítasz egy unalmas sarkot asztali lámpával vagy állólámpával, vagy egy sötét falat egy jól elhelyezett fali lámpával, az óriási változást hozhat a szoba energiájában és hangulatában.
Érezd jól magadLegfrissebb cikkek


Így készíthetsz Google hirdetést szállodádnak 5 egyszerű lépésben
Ahhoz, hogy sikeres legyen egy szálloda online jelenléte és ismertsége, elengedhetetlenül fontos, hogy hatékony Google hirdetéseket használj! Hogyan? Mutatjuk!
Így alakíts ki a munkahelyeden baráti hangulatot a kollegáiddal
A munkahelyi légkör jelentősen befolyásolja mindennapjainkat, hiszen átlagosan napi nyolc órát töltünk a kollégáink társaságában. Egy baráti, támogató munkakörnyezet nem csak hogy kellemesebbé teszi a hétköznapokat, de hozzájárul a stressz csökkentéséhez, növeli a munkavállalói elégedettséget és javítja a teljesítményt is. De vajon hogyan alakíthatunk ki ilyen légkört? A válasz: építsünk erős, személyes kapcsolatokat a kollégáinkkal, és a csapatépítő tevékenységek kulcsszerepet játszanak ebben.
5 ok, amiért nem érdemes egy fogorvosnál az árakat figyelni
A fogászati kezelések költségei gyakran jelentős tényezőt jelentenek a páciensek számára, azonban számos érv szól amellett, hogy miért nem ezek alapján érdemes fogorvost választani. A következőkben 5 fontos okot tárgyalunk meg, amelyek miatt érdemesebb más szempontokat előtérbe helyezni, amikor fogászati ellátást keresünk.
Minden, amitől jól érezheted magad

Hírek, érdekességek, izgalmas újdonságok széles skálája, egy helyen minden, amitől jól érezheted magad. Böngéssz izgalmas cikkeink között, szórakozz, fogadd meg tanácsainkat, tanulj minden nap valami újat!

Érezd jól magad!

Ahhoz, hogy az ember jól érezze magát néha jól esik egy kis pihenót tartani és beiktatni egy kis én időt. Ilyenkor legszívesebben olvasással vagy filmezéssel töltjük azt a pár órát, amit erre szánunk. Ezt a weboldalt azért is hoztuk létre, hogy Érezd jól magad! Szórakoztató témák és érdekes cikkek az oldalon, hogy a pihenésed támogassuk! Relaxálj és kapcsolódj ki velünk, hogy elmondhasd: Jól érzem magam!

Hírek, érdekességek és újdonságok

Amellett, hogy jól érzed magad, minden fontos hír, érdekesség és újdonság birtokába kerülhetsz! Cikkeink témái színesek és megunhatatlanok! Értesülhetsz a legújabb érdekességekről, tájékoztatunk a legfontosabb hírekről és támogatjuk, hogy jól érezd magad! Üdv a Jól érzem magam weboldalán!

Események és programlehetőségek

Nálunk biztosan megtalálod az ország legizgalmasabb eseményeit és programlehetőségeit, nem hagyunk unatkozni! Fontos számunkra, hogy jól érezd magad, mi ebben segítünk! Szervezd meg a hétvégi programokat vagy keress nyári úticélokat, a Jól érzem magam weboldala most segít neked ebben!

Kitekintő

Esküvőszervezés, divat, utazás, család, programötletek, érdekességek a nagyvilágból? Igen, és ez csupán néhány a tucatnyi izgalmas témáink közül! 
Ülj le pár percre a nagy sürgés-forgás közepette és kapcsolódj ki a Jól érzem magam weboldalával!