Tévhitek a fogszabályozással kapcsolatban, most kiderül az igazság!

Főoldal > 5 tévhit a fogszabályozásról

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

5 tévhit a fogszabályozásról


2022/06/24
AN

A fogszabályozásról sok olyan hír terjed, amik nem igazak. Ezek a rémhírek elvehetik sokak kedvét a fogszabályozástól, pedig lehet, hogy szükségük lenne rá. A következőben összeszedtünk 5 olyan tévhitet a fogszabályozóról, amelyek nem igazak.

Ne dőlj be ezeknek a tévhiteknek!

A fogszabályozó csak gyerekkorban hatásos

NEM IGAZ. A mai világban már főleg elterjedt, hogy a felnőttek is ugyanúgy hordanak fogszabályozót. Hiszen az ép, kifejlődött fogakon is ugyanúgy hatásos. Annyi igaz, hogy gyerekkorban még jobban „formálható” a fogazat is, de nem indul hátránnyal az, aki felnőtt korban jut el oda, hogy fogszabályozót kell hordania. Sok olyan eset van, hogy például a bölcsességfog kinövése miatt sokaknak összetolódik a fogsora és emiatt felnőtt korában kell fogszabályozót hordania.

 A rögzített fogszabályozó hordása során, a fogszabályozó alatt a fogak szuvasodnak vagy károsodnak

NEM IGAZ. Mivel a rögzített fogszabályozó teljesen résmentesen rögzül a foganak a felszínére, ezért az alá nem tud bejutni szennyeződés, így szuvasodni sem tud ott a fog. Probléma abból adódhat, hogy ha nem megfelelő a szájhigiénia és nincs rendszeresen tisztán tartva a fogszabályozó. A fogszabályozó körül összegyűlt lepedék miatt folyamatosan romlik a fogzománc. Erre nagyon figyeljünk oda, hogy mindig tartsuk be a fogszabályozó tisztántartását, mert a felgyűlt szennyeződések először krétafehér színű elváltozást okoznak a fogakon, majd később ez okozza a fogszuvasodást.

 

A fogszabályozás mindig foghúzással jár

NEM IGAZ. Bár vannak olyan esetek, amikor valóban javasolják az orvosok a foghúzást a fogszabályozás felrakása előtt, de ez nem minden esetben van így. Gyakran a bölcsességfogat szokták eltávolítani, de előfordul, hogy másik, amúgy egészséges fogunktól kell megválnunk a tökéletes eredmény eléréséhez, viszont egyáltalán nem biztos, hogy az Ön esetében is így kell eljárni.

 

Biztosan több évig fent kell lennie a fogszabályzónak

NEM IGAZ. Ez annyira egyéni mindenki számára, hogy nem lehet ilyen kijelentést tenni, vagy emiatt nem belevágni a fogszabályozásba. Van, akinek elég 6 hónap, ahhoz, hogy elérje a kívánt eredményt, másnak 2-3 évbe is telhet. Ne próbáljuk magunknak kitalálni, hogy vajon mennyi ideig kellene fogszabályozót hordanunk, hanem ezt bízzuk a fogorvosunkra. Fogszabályozás Budapesten is több fogorvosi rendelőben elérhető, ahol személyre szabott ajánlatot kapunk, mielőtt belevágnánk a fogszabályozásba, akár egy konzultáció erejéig is érdemes elmennünk.

 

Nagyon feltűnő a fogszabályozó hordása

NEM IGAZ. Legtöbbször az szokott lenni ilyenkor, hogy annak a legfeltűnőbb, aki hordja, másoknak kevésbé. Valamint, ha tényleg úgy érzi, hogy zavarná a fém fogszabályozó, akkor ez se tartsa vissza , mivel már sok féle készülék létezik, amik szinte láthatatlanok. Kerámia, nyelv felőli fogszabályozó (fogak mögött van rögzítve), invisalign (átlátszó) fogszabályozó készülék. Tehát emiatt se aggódjunk!
Érezd jól magadLegfrissebb cikkek


5 dolog, amit tudnod kell fogbeültetés előtt
A hiányzó fogak pótlására napjainkban már nagyon sok nagyszerű módszer létezik, így nem csoda, ha te is azon gondolkozol, hogy belevágsz. A hiányos fogazat nemcsak nem csak nem szép, hanem számtalan problémát is előidézhet, problémák lehetnek a rágásban, beszédben, és még az is előfordulhat, hogy az egészséges fogak is kárát látják. Amennyiben fogbeültetésen gondolkodsz –nagyon helyesen-, ezt az 5 dolgot tudnod kell!
Útmutató egy hétköznapra eső esküvő megtervezéséhez - A csütörtök az újszombat?
Míg a szombat már régóta az esküvők legkedveltebb napja, nincs olyan szabály, amely azt mondaná, hogy a hét másik hat estéjét ne tekinthetnénk ünneplésnek. Ez különösen igaz, ahogy az elképzelés, hogy milyen lehet egy esküvő, folyamatosan fejlődik és változik.
Így űzd el a téli depressziót könnyedén
A télben kevés szerethető dolog van. Persze, ha nagyon akarunk, fel tudunk sorolni párat, de leginkább csak fázunk, rossz a kedvünk, többet vagyunk fáradtak és epekedve várjuk a tavaszt. Természetesen ez a rossz kedv hónapokig tűrhetetlen, ezért mindenképp tegyünk ellene: tippjeink segítenek jobban elfogadni a telet és jobb kedvet varázsolni számodra! 
Minden, amitől jól érezheted magad

Hírek, érdekességek, izgalmas újdonságok széles skálája, egy helyen minden, amitől jól érezheted magad. Böngéssz izgalmas cikkeink között, szórakozz, fogadd meg tanácsainkat, tanulj minden nap valami újat!

Érezd jól magad!

Ahhoz, hogy az ember jól érezze magát néha jól esik egy kis pihenót tartani és beiktatni egy kis én időt. Ilyenkor legszívesebben olvasással vagy filmezéssel töltjük azt a pár órát, amit erre szánunk. Ezt a weboldalt azért is hoztuk létre, hogy Érezd jól magad! Szórakoztató témák és érdekes cikkek az oldalon, hogy a pihenésed támogassuk! Relaxálj és kapcsolódj ki velünk, hogy elmondhasd: Jól érzem magam!

Hírek, érdekességek és újdonságok

Amellett, hogy jól érzed magad, minden fontos hír, érdekesség és újdonság birtokába kerülhetsz! Cikkeink témái színesek és megunhatatlanok! Értesülhetsz a legújabb érdekességekről, tájékoztatunk a legfontosabb hírekről és támogatjuk, hogy jól érezd magad! Üdv a Jól érzem magam weboldalán!

Események és programlehetőségek

Nálunk biztosan megtalálod az ország legizgalmasabb eseményeit és programlehetőségeit, nem hagyunk unatkozni! Fontos számunkra, hogy jól érezd magad, mi ebben segítünk! Szervezd meg a hétvégi programokat vagy keress nyári úticélokat, a Jól érzem magam weboldala most segít neked ebben!

Kitekintő

Esküvőszervezés, divat, utazás, család, programötletek, érdekességek a nagyvilágból? Igen, és ez csupán néhány a tucatnyi izgalmas témáink közül! 
Ülj le pár percre a nagy sürgés-forgás közepette és kapcsolódj ki a Jól érzem magam weboldalával!